2021-12-04 619 浏览
依间只售3款面食既餐厅,只有简约设计,但午饭时间仍吸引一班捧场食客,愿意等待慢长排队既时间,品尝新加坡娘惹风面食餐厅面食有叻沙、虾面、干叻沙选择。因为排队时在店外已闻到阵阵虾香的香味,所以我是日午餐拣左虾面😋兼加底。正常份量都足够一般女士享用,我加底原因是之前试过食外卖,面的份量系连男同事都好快叫肚饿😔 有见及此,今次落单时已要求食extra 面量版本,补反数🤣虾面侍应递上时,我已被3件肥猪肉吸引住仲有好浓郁的虾香味道,即刻食洞大开!米粉+鸡蛋面(即粗面)一粗一幼配搭,再配肥猪肉,虾片,芽菜,通菜,加虾汤,一大啖同时进食,真系冇得输,汤底饮哂都唔口渴!唯一不足系经油炸的猪油粒,虽然脆卜卜,但我略严有种千年油炸的油味,个人麻麻地叻沙而同事就叫左叻沙,用料十足,卖相十分漂亮,而且唔系净系得个样,排长龙系有原因的!

虾面

侍应递上时,我已被3件肥猪肉吸引住
仲有好浓郁的虾香味道,即刻食洞大开!

叻沙
2021-12-03