2019-10-17
一直都好钟意梵高的作品,在荷兰有参观过佢既艺术馆,估唔到香港都有一间梵高艺术体验馆,有精品,餐厅,油画,多种元素结合的体验馆。佢获得了阿姆斯特丹梵高美术馆独家授权。仲要系全球首家向梵高致敬的艺术概念店!不得了,同朋友相约1881,哇....我地第一次在1881食饭呢,好兴奋...Fine dining 环境,艺术感不在话下,环境很清悠,充满艺术气息。打开餐牌,我地拣左二人中午套餐。佢所有餐具都好靓!尤其系只杯,暗绘在玻璃杯内层,装左水之后就成辐图咁靓,真想带一只返屋企。餐饮好靓仔,糖水同鲜奶系自己落,咁就一定岩自己心水啦。杯垫系梵高的画作,色彩缤纷,真系唔舍得拎黎垫杯啦,好靓。意大利大虾沙律配朝鲜蓟,蕃茄配菲达芝士,配搭得几好,色彩鲜艳,沙律菜新鲜,口感爽甜,芝士奶香味浓厚,同沙律好夹。俄罗斯牛肉浓汤配酸忌廉及刁草,牛香十足,牛肉浓汤配上餐包是非常好的配搭。主茶系香煎鲷鱼柳配鱿鱼及西班牙香肠炖菜,鱼柳入味,煎得好香,不足之处系鱼肉略薄,不过配菜很丰富,西班牙香肠炖菜正宗。是日精选甜品同埋水果拼盘。生果新鲜,甜品为艺术午餐划上句号。
仲要系全球首家向梵高致敬的艺术概念店!
打开餐牌,我地拣左二人中午套餐。
餐饮好靓仔,糖水同鲜奶系自己落,咁就一定岩自己心水啦。
杯垫系梵高的画作,色彩缤纷,真系唔舍得拎黎垫杯啦,好靓。
是日精选甜品同埋水果拼盘。
生果新鲜,甜品为艺术午餐划上句号。