2016-03-14 4596 浏览
以前通常黎呢度dinner,但由于lunch都算系容易book,所以黎多左食lunch。我好钟意饮八宝茶架,有红枣,杞子,菊花等唔同既材料,味道甜甜地,食得辣得济时饮返啖解下辣。Very Good!两碟前菜 - 辣菇 & 酸萝卜好钟意食呢个辣既菇,平时好多时前菜会系d辣豆腐干之类既小食,但菇就比豆腐干多左一个口感,比较弹牙,辣度亦都适中。酸萝卜无乜特别,开胃甘啰。头盘 - 川北凉粉呢个菜式其实我比左好多次机会佢,但始终唔钟意食。可能所有凉粉都系一夹即碎吧,仲切得甘幼,真系好难handle。辣酱味道普通,但总觉得同凉粉好似你还你我还我甘,夹唔埋一齐。头盘 - 家乡凉拌鸡鸡肉唔鞋,仲有几条笋。酱汁唔辣,但几香,味道唔错。主菜 - 重庆双椒爆炒墨鱼片墨鱼片食落新鲜弹牙,火候岩岩好,无overcook。少少辣味,好香口。但系portion实在系太少太少太少!平时唔系几食配菜既我今次都将所有碟上面既野食晒! >_<主菜 - 成都鲜花椒煮本地肥牛个样有d似水煮鱼,不过好似无水煮鱼甘辣。d牛肉麻麻地,好普通,似有落过粉个种。金菇依然甘入味。虽然呢个好似同水煮鱼相类同,但真系差好远,下
2001 浏览
八宝茶
两碟前菜 - 辣菇 & 酸萝卜
辣菇
酸萝卜
头盘 - 川北凉粉
川北凉粉
头盘 - 家乡凉拌鸡
鸡肉唔鞋,仲有几条笋。酱汁唔辣,但几香,味道唔错。
家乡凉拌鸡
主菜 - 重庆双椒爆炒墨鱼片
重庆双椒爆炒墨鱼片
主菜 - 成都鲜花椒煮本地肥牛
个样有d似水煮鱼,不过好似无水煮鱼甘辣。d牛肉麻麻地,好普通,似有落过粉个种。金菇依然甘入味。虽然呢个好似同水煮鱼相类同,但真系差好远,下次一定要叫返鱼先。
成都鲜花椒煮本地肥牛
炸小馒头
朋友叫左呢个,睇个样唔错。
炸小馒头
甜品
唔知系咩,有d似puff,入面有d酸酸地既cream,到底系真系甘古怪定坏左?总之唔好食。
题外话/补充资料: 个lunch menu好似每两个星期会换一次,今次唔系甘满足,所以我又等紧下个menu再黎过。
八宝茶
辣菇