2019-08-20
于网上见到公司附近开左一间麻辣烫,我同同事系麻辣爱好者,冇可能唔去试下!Lunch时间真系好多人,不论等位或者等外卖的人也很多,我跟同事堂食等了一会便有位!餐厅座位其实都几多,有普通座位也有卡位!座低后店员递上点餐纸,$37有三𩠌一面,都几抵食!汤底有4款可以拣,而且可以拣辣度同麻度!芫荽通菜牛柏叶米线配麻辣烫汤底,份量一个女士食岩岩好,麻辣烫汤底有少少麻酱的味道,唔算好辣亦唔算好麻,刚刚好!如果唔够枱上还有麻椒油、辣油等自行调配。米线软硬度刚刚好,唔会太淋!𩠌菜份量跟车仔面档的差不多,也不错!木耳海带嫩牛肉薯粉配蕃茄汤底麻辣烫,蕃茄汤真的有蕃茄肉系入面,汤底酸酸地但又几鲜甜,我忘记了在点餐纸上拣辣度,所以自行落酱料调味!木耳和海带都很爽口,嫩牛肉都几滑,有牛肉味!薯粉比平时出面食到得较幼身,软硬度刚刚好!酸梅汁,跟同事一样也点了酸梅汁,甜甜酸酸都几开胃!食辣的朋友又有一好选择!
餐厅座位其实都几多,有普通座位也有卡位! 座低后店员递上点餐纸,$37有三𩠌一面,都几抵食!
汤底有4款可以拣,而且可以拣辣度同麻度! 芫荽通菜牛柏叶米线配麻辣烫汤底,份量一个女士食岩岩好,麻辣烫汤底有少少麻酱的味道,唔算好辣亦唔算好麻,刚刚好!如果唔够枱上还有麻椒油、辣油等自行调配。米线软硬度刚刚好,唔会太淋!𩠌菜份量跟车仔面档的差不多,也不错!
酸梅汁,跟同事一样也点了酸梅汁,甜甜酸酸都几开胃!
食辣的朋友又有一好选择!