2020-07-08 1231 浏览
系中环返工,同事高度推介去食一间性价比超高嘅餐厅,set lunch每位只要$128起,有 一盅鲍鱼海底椰炖汤、一个主菜、每人一壶中国茶。啲侍应好专业,每上一样野都会介绍,仲会keep住主动加茶,服务一流。首先上左每人一壶茶,侍应先倒满一杯,话差唔多饮晒先加热水,唔好浸住啲茶叶。跟住上左个炖汤,真系超级好饮,个汤好甜,真材实料,汤内有两块鲍片,煲完汤味道都仲好浓郁,超正!主菜叫左海虾炒手打鱼面,真系海虾,炒得啱啱好,好爽口,由于系海虾,虾味比较浓同甜,冇拣错。第二个叫左原只鲍鱼花胶捞饭,鲍鱼唔大只,但火喉控制得好好,最精彩系个汁,我可以用啲汁捞几碗饭,个汁嘅味道好丰富、有层次,应该系鸡汁底,用海鲜淆汤底,冇用味精(我会知,因为对味精敏感),好浓郁,有深度嘅味道。每个主菜都有伴碟,个炸虾丸好好食,够弹牙爽口,外层包左芝麻,香味提升。总括黎讲,百几蚊食到5星级酒店嘅服务及食物水准真系好超值,已经约好其他同事要快啲再去食。