2019-12-20 97 浏览
只要妈咪一放假,我哋两母女就最钟意出去食唔同餐厅嘅lunch set,成日觉得真系抵食好多!钟意食重口味嘅我哋又去咗一间泰国餐厅,叫左个午市二人套餐B ($148)👉🏻沙嗲串烧泰式酸辣凤爪散发着好浓烈既东南亚风味,串烧肉质嫩滑,非常重口味而且啖啖肉啱晒我哋食!酸辣凤爪嘅份量比我想像之中大,爽口弹牙,酸酸甜甜好醒胃。👉🏻喇沙浓汤浸时蔬呢个喇沙汤底好重椰子香味,非常邪恶但系真系抵抗唔到🥺 蔬菜吸晒喇沙汤嘅精华,入晒味!👉🏻秘制去骨海南鸡 鸡油饭两碗海南鸡一向都系我嘅至爱,所以对佢要求都好高。呢间海南鸡嘅特点系佢嘅鸡皮特别香滑,唔点酱料食反而食到鸡肉原本嘅香味☺️ 而油饭拿捏亦做得唔错,低调咁渗出淡淡油香。👉🏻龙眼冰👉🏻泰式奶茶奶茶几香滑,亦唔会太过于甜,饮完都唔会好大罪恶感 。👉🏻芋丝网皮春卷,泰式春节卷原本我哋系叫咗榴梿pancake,但可能因为季节嘅关系无卖,所以我哋就叫咗啲脆口啲嘅春卷啦。网皮春卷淡淡既芋头香,加上网皮够松脆,食落去口感十足,再点埋泰式辣酱更惹味!春节卷就比较厚实,表现不过不失。总括嚟讲呢餐饭人均90几蚊,但系可以品尝到咁多款小食,系几抵食!
👉🏻沙嗲串烧泰式酸辣凤爪

👉🏻喇沙浓汤浸时蔬

👉🏻秘制去骨海南鸡 鸡油饭两碗

👉🏻龙眼冰
👉🏻泰式奶茶
奶茶几香滑,亦唔会太过于甜,饮完都唔会好大罪恶感 。

👉🏻芋丝网皮春卷,泰式春节卷