2023-12-07 71 浏览
一个偶然发现到呢间餐厅,佢正正系One Island East 对面,可以话太古/鲗鱼涌返工嘅人唔洗5分钟都到到嘅一间小酒馆🤔 呢间舖头装修得好别致,佢墙上画咗唔同嘅座标同用浅色为主嘅图案,入到去嘅环境好舒服😋 今日同朋友嗌咗两𠮶set lunch share,佢每𠮶餐都会有前菜,主菜同基本饮品☕️前菜佢有汤/沙律,佢𠮶沙律好特别‼️系塔布勒香草沙律配中东小米、蕃茄、青瓜及灯笼椒🫑 食落口感烟烟韧韧,我从未食过,但口感几得意🤭忌廉椰菜花汤 - 好贴心嘅加分位,上汤𠮶碗系热架‼️ Staff仲好贴心咁remind我叫我小心热😙 呢𠮶位做得好仔细👍🏻香煎盲槽鱼柳配慕丝薯蓉 $188 - 好大份,绝对值🤭 佢所有配菜都好夹,不过一定要落柠檬汁🍋 连薯蓉落咗柠檬汁啲味都会唔同,fresh好多😼美国顶级牛腹扒配薯条及沙律 $228 - 佢𠮶牛好淋,牛味好香,两样加埋𠮶碟卖相都真系好吸引🤩最后上埋饮品,柚子柠檬蜜必饮推介,看似普通嘅嘢都居然有惊喜🫨 整体用餐体验超级高分😼 绝对会令我介绍其他同事嚟食👍🏻