2022-08-03
今日平日去食set lunch, 老公预先openrice book枱,店舖虽不大,但环境也很有气氛。Set lunch可自由配搭,可加钱要汤/牛角包,之后亦可加甜品,我哋二人叫了以下share , 发现全部也不错:前菜:龙虾汤流心牛角包 (只叫了一份,怕食唔哂)牛角包好热,非常新鲜,好香好脆口,呢个配搭有d似食紧酥皮龙虾汤,怪唔知得当前菜。主菜:龙虾汁蟹肉伊面钟意龙虾汁ge人一定钟意呢个面,个汁好浓好香,食完想再食。冬阴公虾意大利饭虾连壳,好大只有虾味,不过我哋d懒人平时都唔识剥壳,好彩几大只,容易剥。 意大利饭都好浓味,辣辣地,都不错。 甜品:真空慢煮芝士蛋糕十个like, 外表平平无奇,睇落份量不多,以为普通布甸质地,一食发现cheesecake 非常rich, 密度很高,离奇地幼滑,比想像饱肚, 好浓郁,好好味👍🏻 后来男侍应(店主?) 提及原来另一款甜品真空焦糖炖蛋更多人叫,下次有机会试下。咖啡流心牛角包流心很重咖啡味,牛角包十分脆口,不过我个人喜欢甜些,可能比较啱一d 不太爱甜ge人。 旁边有爆炸糖粉,几得意。饮品:Lunch set 果汁唔驶额加钱叫了橙汁,苹果汁少冰,解
前菜:
龙虾汤流心牛角包 (只叫了一份,怕食唔哂)
主菜:
龙虾汁蟹肉伊面
钟意龙虾汁ge人一定钟意呢个面,个汁好浓好香,食完想再食。
冬阴公虾意大利饭
甜品:
真空慢煮芝士蛋糕
咖啡流心牛角包
饮品:
Lunch set 果汁唔驶额加钱
叫了橙汁,苹果汁少冰,解渴同份量都够
服务:
侍应们态度有礼,亦快手,成餐感觉不错。值得推介👍🏻