2021-01-25
1955 浏览
呢间服务好一般(只系当日receptionist 同招呼我𠮶个师傅;矮少少同戴眼镜个位)两位都无咩上心,似放题个种😂。其他员工都有心啲做野,但唔系omakase质素个种。问九件十二件十四件分别,receptionist 个女仔都hea答,但知最少有「铁胆」就要九件,谂紧既时候睇返之前既,睇下自己食到几多,因为呢度价钱好平好吸引我想叫多,但之前九件我都饱,叫12件最后食唔落/辛苦/又呕咁唔好啦😅 决定九件,点知系我食过omakase鱼料同饭都最少既(唔怪得佢Menu又俾人加乌冬荞麦面;冇直接加系个餐度,系你另外加。我个人就欣赏细件可食多啲唔同既,衰既系我无细阅唔同途径对呢间餐厅嘅评价,或者冇乜人讲起佢比较细件;如果有人讲起佢寿司好细件我一定拣14件😢。同我唔钟意食寿司最后食碗乌冬,所以我冇加到。最后我食九件系唔饱既。但如果咁既size,我会够胆要14至17件)前菜非常好,热食够热又好味,𫚕鱼萝卜煮?蕃茄仔又腌得得好好味,前菜都令人开心既(姐系唔系啲落芝麻酱既垃圾沙律当前菜😬,落芝麻酱无问题,但唔应该收你咁既价钱个种)蒸蛋都印象好好,个人口味:见咁多料会开心。又鲍鱼又大粒带子又呢又路,唔系
蒸蛋都印象好好,个人口味:见咁多料会开心。又鲍鱼又大粒带子又呢又路,唔系朴实无华传统式既茶碗蒸,但间间都差唔多。呢间特别多料,但主角(蛋)份量太薄。
正路,但好细件。第一件内心挣扎想问人哋可唔可以转12件
内心又继续挣扎紧😂
我自己唔钟意呢种,宁愿食带子个种
好细件,同埋柚子定系柠檬皮既味太太太种,食过其他既呢间最重
正常
因为佢红色既部位占太多
(意思系好似你食蒸鲩鱼咁,深色嘅鱼肉连鱼皮嘅位置系最腥既,就系个种应觉)成件都系咁既位,搅咩😂😂😂😂😂。
好味,炙烧鳕鱼又点会唔好味
海胆,中间又龙虾肉,呢啖唔好味就奇
汤好饮,但唔够位放
咖啡嘅份量孤寒咗啲,同埋系用冻既植脂奶,印象唔系咁好。
呢间如果系中环,我比较就脚会再食,因个人钟意细件同食多几款。我系准时到,十二点四十几分快食快走既;之后唔饱,再去附近食麦奀记嘅云吞面(呢间睇食评服务态度好差,果然真系好差,仲衰过啲20到尾30几蚊嘅🥲)
呢间暂时谂起,果然中环系中环咁既感觉,你差少少都生存唔到系个度,搅到我试餐厅,个心唔系好想去尖沙咀、元朗既😬。
铜锣湾同埋湾仔嘅印象都唔好。
服务,主要应对我既师傅同receptionist 系差左啲。寿司得个九件,师傅一有野分心,好似有客入黎,系无望住你讲野,全程望住人地,咁样讲呢件系咩,九件有三四件系咁。但完左个course个句系正路啲同望住你讲,你既寿司完左会上汤同咩咩咩咁。
Receptionist 就仲衰过连锁平价寿司既感觉,唔系好明,佢同事应该见到佢既待人接物,点解唔提下佢。真系大喜屋个种放题都上心啲同跟足程序啲,但呢啲野好讲个下。可能我呢餐呢日系佢last day,咁既话我又期望太高😂