2022-05-24
🚩Plato cafe & bistro食饭时间去到尖沙咀边度都人多多,衬依间餐厅仲冇乜人就冲入黎食野啦,好彩真系早啲入咋😖直到我哋走𠮶一刻都好多人黎食,睇嚟依间餐厅都几受欢迎!不得不赞嘅系员工都好主动,落完单会问吓你边啲菜需要先上/后上,甜品嚟到仲会主动比餐具同碟🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈忌廉汤配自家制面包以为只系普通嘅忌廉汤,点知一毕,汤入面有大量嘅海鲜同洋葱,creamy得黎又唔济!佢哋嘅自家制面包系黑糖面包,就算唔搽牛油都好香好甜!加埋牛油嘅香味就一定再加分啦!🌈法式龙虾汤配自家制面包 $28龙虾汤加$28就有啦,一上枱大大一碗!饮完唔系讲笑都饱饱地!入口除咗有龙虾味之外,仲有好香浓嘅蕃茄,相信系同蕃茄一齐煮~但味道就相对单调咗啲,饮到最后就有啲厌啦🌈香草酱松子仁海虾沙律 $58香草酱即系我哋平时食开嘅青酱,通常都系青酱煮意粉,青酱沙律真系第一次食!食落的确好浓香草,不过就唔系太开到胃,都系钟意食意大利醋,酸酸甜甜好啲~🌈泰式手撕鸡汉堡配薯条 $88好特别嘅汉堡,手撕鸡食落唔鞋,好有泰国风味🏝男朋友同我本身都抱着试一试嘅心态,点知都真系有惊喜!薯条比较粗身,不过略嫌咸左
🌈忌廉汤配自家制面包
🌈法式龙虾汤配自家制面包 $28
🌈香草酱松子仁海虾沙律 $58
🌈泰式手撕鸡汉堡配薯条 $88
好特别嘅汉堡,手撕鸡食落唔鞋,好有泰国风味🏝男朋友同我本身都抱着试一试嘅心态,点知都真系有惊喜!薯条比较粗身,不过略嫌咸左啲
🌈西班牙黑毛猪安配红酒烧汁 $128
黑毛猪有两大旧,佢瘦得黎一啲都唔柴,仲要好厚肉!佢嘅烧汁都好惹味,同旧猪仔好夹~佢嘅配菜都有好多,仲有我最喜爱的秋葵,煎香过,特别香口!
🌈脆炸鸡翼配是拉差辣椒酱 $68
听个名以为个辣椒酱好辣,实质佢个味比较似韩国辣椒酱,甜甜辣辣!就算唔食得辣都可以安心食😌鸡翼即叫即炸好新鲜,不过火候就好似劲左啲啦
🌈朱古力心太软配雪糕 $48
套餐加配呢个价钱我觉得都几抵,心太软新鲜出炉,完全做到流心嘅效果。加埋雪糕一齐食,就系冰火两重天啦😆