2024-11-27 87 浏览
而家趁住天气冇咁热,晏昼食饭都可以行远少少,今日公司个个都放假,得我一个返工,所以晏昼就想慰劳下自己,行行吓见到对面街楼上有间餐厅嘅招牌, logo就系一个热辣辣嘅咖啡,觉得最得意,于是就入咗嚟睇吓,呢度位置都好多,而且好多梳化位,所以坐得好舒服。本身以为食物净系得几款,点知一望,真系吓亲,佢哋有每个星期都会更新嘅lunch set,更加有沙律set、三文治式,咖啡嘅款式亦都好多!我见佢啲沙律都好新鲜,好吸引,不过因为今日我冇食早餐嘅关系,太肚饿,于是就决定咗叫蒜香松叶蟹肉意粉,另外加多$10就有餐汤。我想讲个意粉真系炒得劲香,加埋意粉嘅口感煮得刚刚好,完全al dente,而且蟹肉嘅份量都真系好多,虽然我好钟意蒜,但系呢度重点就系佢有蒜香味,但系亦都唔会盖过蟹肉嘅鲜味。至于个餐汤今日系南瓜栗子汤,呢个真系超级无敌好饮!!完全想外卖多一碗返公司慢慢饮for下午茶。佢超级Creamy,而且栗子味好香浓,成个口感好浓郁。蛋糕我都好破例咁样叫埋,因为见到佢个朱古力蛋糕好rich,完全系我最钟意嘅𠮶种,结果真系冇失望!另外都要咗一个红菜头蜜糖鲜奶,呢一杯真系打卡一流,粉红色劲靓,少女心里面,佢

蛋糕我都好破例咁样叫埋,因为见到佢个朱古力蛋糕好rich,完全系我最钟意嘅𠮶种,结果真系冇失望!另外都要咗一个红菜头蜜糖鲜奶,呢一杯真系打卡一流,粉红色劲靓,少女心里面,佢嘅拉花亦都做得好好,蜜糖味刚刚中和左红菜头嘅root味,成件事好圆满,呢一餐真系食得好开心,下次一定要带埋同事一齐过嚟食!