2023-04-28
🍹Hea住食Tea🍹长沙湾既呢一间Lungo,主要系轻食为主,佢地既Bagel Sandwiches 🥯非常出名,仲有近20款选择😍,另外仲有经典既All Day ,松饼同埋沙律等😆🥓Classic AllDay Breakfast $94 :All Day都有分几种,我就叫咗款classic🌼,包括有大啡菇,炒蛋,焗豆,沙律菜,烟肉,肠仔同半份bagel 🥰🥰,其他配料基本上都一般,冇啲咩惊喜,沙律菜都唔系太爽,好彩佢有bagel补救,半份既蓝莓bagel🥯里面搽咗cream cheese,虽然唔会系好热𠮶只,但食落暖暖哋好烟韧🤤,蓝莓味绝对冇抢到bagel味,外层皮偏实,🌼但里面松软,净系食咗半个完全唔够喉🤤🤤好味❤️❤️🥪Chicken &Green Curry $56 : 讲完甜嘅bagel 梗系要试返个咸味啦,Sandwiches bagel有好多唔同嘅味道,呢一款鸡肉配绿咖喱几特别,所以就叫咗嚟试吓,其实都几大份,会帮你开二,中间除咗鸡肉之外,仲有沙律菜,味道几特别😌,绿咖喱唔算太浓味,淡淡地几好,鸡肉都唔会老,食起上嚟都几软熟👍🏻,不过佢冇咩味☕️Ice Latte $44 :
☕️Ice Latte $44 :冻既Latte味道淡左啲,但咖啡味都香浓
☕️Magic: $40 :呢杯咖啡其实即系 🌼(Double Risteretto Flat White)🌼,味道的确比一般嘅Flat White 香浓,咖啡豆够晒香醇,冲出嚟先至系非一般嘅味道😆