1K
同尖沙咀一站之隔嘅佐敦,有唔少地道又好味嘅餐厅,绝对系平民嘅美食宝藏呀!所以我哋好多时候喺尖沙咀行完街睇完戏之后,都会行嚟佐敦揾嘢食。今晚想食港式小菜,一于试吓新开嘅老点里,睇吓M佬会唔会老点你啦!猪油渣炒菜心苗猪油渣炒菜心苗绝对系80年代名菜,依家真系好少见。制作猪油渣一啲都唔简单,绝对系体现厨师嘅功夫。至于「老点里」嘅厨师就无老点我哋喇,菜心苗相当新鲜,配上油香十足嘅猪油渣,清碟冇难度。辣酒煮花螺一上枱就闻到阵阵嘅酒香,真系够晒醉人!花螺份量唔少,而且相当弹牙,味道带有辣酒嘅辛辣,非常醒胃。泰式胡椒鸡中翼有菜又有海鲜,晚餐唔叫个肉好似漏咗啲嘢咁。今日想食啲香口嘢,所以就叫泰式胡椒鸡中翼啦!鸡中翼以泰式胡椒调味,非常入味,又唔会太辣。

猪油渣炒菜心苗

辣酒煮花螺