今日我同朋友去牛之锅打边炉,入到门口都已经见好多人进餐中 ,环境干净舒适卫生,只系灯光较暗沉,但带点日本装饰打电话我的酷狗音乐有咩音乐啊正常,感觉唔错 ,服务员态度有善,送餐效率快,完全冇漏单👍汤底选择都唔少,有成十款咁多,有几款都好想拣,例如重庆麻辣汤,三鲜猪骨汤,寿喜烧,香柠藤椒金汤,花胶豆香鱼汤!最后我拣左香柠藤椒金汤同花胶豆香鱼,采用新鲜香柠同藤椒,带出汤底清新,开胃又香辣的, 花胶豆香鱼汤,花胶配香滑豆腐,真系好好饮之余又滑,无口渴,感觉冇味精!饮品方面,我拎左白桃乌龙茶,而且无糖同真正茶叶冲,饮一啖已经令我心旷神怡😍 另外有汽水,嘉士伯 ,苹果茶等等,多选择!我地加钱食升级食佢嘅C餐任食,有几款升级靓牛都系任食,例如雪花牛小排,澳洲M5和牛同澳洲手切牛,几款都有浓郁嘅牛肉味同埋入口感觉软绵,平时屋企打边炉真系唔舍得买咁多贵牛,今次真系食返够本!除左边炉食材之外,我地都叫其他食物,例如寿司及多款刺身,质素都唔错,比得上寿司店质素,仲有大家都钟意食嘅帆立贝,十分肥美👍 串烧我地当然唔会错过啦!我叫左鸡皮饺子,真系好特别 ,用鸡皮包住鸡肉,整到饺子形状 鸡肉好鲜甜,炸虾天妇罗十分

澳洲M5和牛
澳洲手切牛肉
雪花牛小排

除左边炉食材之外,我地都叫其他食物,例如寿司及多款刺身,质素都唔错,比得上寿司店质素,仲有大家都钟意食嘅帆立贝,十分肥美👍 串烧我地当然唔会错过啦!我叫左鸡皮饺子,真系好特别 ,用鸡皮包住鸡肉,整到饺子形状 鸡肉好鲜甜,炸虾天妇罗十分酥脆,唔似出面翻炸咁😜 炸榴梿波又系好好食,内里有满满的榴梿蓉,好香榴梿味!

真系食到我地揽住个肚,最后就系到雪糕时间啦 !我地分别叫左抹茶芭菲, 榴梿班戟, 同朱古力火锅,每样的味道都恰到好处 ,抹茶芭菲卖相好靓 ,入面仲有朱古力可可脆片同朱古力粒 。榴梿班戟包住榴梿酱同忌廉,食完之后真系好饱 。食完牛肉火锅之后食朱古力火锅好特别,加上我好耐冇食过啦 ,几有意思!配料有士多啤梨,绵花糖及香蕉,浸落朱古力放入囗真系感觉回到童年呀!
2023-08-06
澳洲M5和牛