2016-03-27 1620 浏览
7点半city hall睇show, 紧系要系附近揾野食左先啦,虽然天未黑但已经有dinner menu, 就试下佢啦佢个menu 同其他simplylife好似,其实系咪同一间?懒得考究了上枱先黎面包,冻冰冰既 笔者唔算好喜欢面包亦无乜研究,但总觉得热辣辣一定好过冻冰冰啦 其实焗返热先上枱唔系好难姐?定系有咩西餐规距,餐包系唔准翻热上枱架 明明味道都ok的,有淡淡既香草味。。。All day breakfast应该唔差得去边啦。。。 今次面包威返次,明显烘过,外微脆内软熟,good job this time! 茄汁豆好standard, 好难好差又唔会好令人感动咁。 烟肉烤过,有微微既烤㶶苦涩味。 猪肉肠正㖞,质感食得出自己系食紧肉而唔系食粉!磨菇一般煮得稍咸,呢到唔例外,颇合重口味既笔者 炒蛋白texture有d怪,我宁愿佢似返d赛螃蟹个种texture, 佢炒到腍腍地又有d creamy感(可能有捞cream or milk, 唔肯定) , 净蛋白又无乜蛋香味,建议就咁炒全蛋 or sunny side up好过啦 呢个蟹肉手制意大利粉有惊喜㖞! 带微辣,有鲜味,面条

上枱先黎面包,冻冰冰既
明明味道都ok的,有淡淡既香草味。。。
餐前面包
!磨菇一般煮得稍咸,呢到唔例外,颇合重口味既笔者
All Day Breakfast

呢个蟹肉手制意大利粉有惊喜㖞! 带微辣,有鲜味,面条系手制,比较厚身,有少少日式粗拉面既feel, 都算特别得黎又衬个味道
餐厅环境唔错,落地玻璃可以望到码头方向,服务ok正常。

会考虑再来,希望下次餐前面包可以改善啦
2016-03-26