2021-07-26
今日去将军澳探朋友, 夜晚去咗东港城兜下想揾间餐厅食dinner。经过见到Ocio呢间餐厅门外都几多人等位, Menu上展示了好几款set dinner, 都有兴趣试试, 等咗阵就顺利安排入座喇。我地点咗两个Dinner set + 一个窝夫甜品。dinner set包餐汤、main course、$33内嘅饮品, 额外加钱可升级其他野饮同追加食物。是日餐汤: 忌廉南瓜汤只有半碗份量, 质感好稀, 味道偏淡饮完餐汤正想大减对呢度嘅食物味道质素, 点知.... 主菜令我重回信心~【芝士焗肉酱千层面】HK$138面层焗至微脆焦香, 面与面之间都足料地加了芝士肉酱, 面质弹牙, 每啖都食到咸甜嘅芝士肉酱, 很有层次, 芝士味仲好重, 又有肉香, 大爱! 【冬阴功大虾烩意大利饭】HK$138未食已经闻到阵阵冬阴功香, 大虾爽口有鲜味, 意大利饭软硬刚好, 唔系生米粒果种, 每啖都好creamy, 酸尾尾带少少微辣, 当中加了少许菇类, 惹味又开胃! +$19 转特饮 (蜜桃沙冰)不是以果肉打成嘅沙冰, 只系沙冰中加入蜜桃汁, 所以饮落到最后味道转淡 【焦糖香蕉朱古力窝夫】HK$68窝夫表面没有
我地点咗两个Dinner set + 一个窝夫甜品。
是日餐汤: 忌廉南瓜汤
只有半碗份量, 质感好稀, 味道偏淡
【芝士焗肉酱千层面】HK$138
【冬阴功大虾烩意大利饭】HK$138
+$19 转特饮 (蜜桃沙冰)
【焦糖香蕉朱古力窝夫】HK$68
窝夫表面没有预期烘至香脆, 连微脆都冇, 质感软熟, 有淡淡朱古力味, 开边香蕉面有焦糖薄脆, 窝夫配上朱古力雪糕, 令朱古力味更加突出。