2021-06-21
今日系油麻地个头想食个下午茶,就黎左呢间打卡胜地既Mamaday Studio。Mamaday Studio装修同其他Mamaday一样有玩味,系以鬼屋为主题,门口以红白蓝色为主,非常突出,离远都望到,够特别。地下个层既内在环境装修都唔错。系地下收银买完同攞完野食就自己行去隔离个座再上楼找位坐。记得自己攞埋餐具同纸巾。呢度只有轻食如蛋糕,简单Bagels,但系咖啡有好多唔同款,另外都有茶同特饮。今次我地每人叫左一件蛋糕分享。呢度好似有三层,二楼有一个露台,景观唔错,唔系夏天黎既话坐露台应该都几好feel。但系今日超热,我就坐室内算数。伯爵茶戚风蛋糕 $52伯爵茶戚风蛋糕唔止系戚风蛋糕,原来仲有好多伯爵茶轻忌廉同少少花瓣系上面,卖相好唔错!戚风蛋糕非常松软,食落好似马拉糕,伯爵茶味道就唔算浓,反而轻忌廉既伯爵茶味道较为浓,滑溜既忌廉配松软既戚风蛋糕一齐食好夹。芝麻豆腐慕丝蛋糕 $48呢个芝麻豆腐慕丝蛋糕分三层,分别系芝麻慕丝,豆腐慕丝同最下底既饼底。慕丝好滑,而芝麻同豆腐味道都好香浓同夹,加上饼底适当既厚实程度,好味道又有层次感!今次试既两款蛋糕都好食!食完心情都好起黎!
伯爵茶戚风蛋糕 $52
芝麻豆腐慕丝蛋糕 $48
今次试既两款蛋糕都好食!食完心情都好起黎!