2017-09-23 889 浏览
一年出入香港机场唔多,就算上大陆山区做嘢,我哋都喺取道深圳机场,因为𠮶边班次多啲,啲时间又好啲。今日嚟到香港机场,唔喺出门,而喺接老婆机,佢就好啦,同姨仔(即喺两姊妹)两个去咗北欧旅行,卒之完结咗15日嘅行程,所以,今日就专登入嚟接机。去到机场,发现佢哋嘅航班有延误,加上我又早到咗,故晌抵达大堂层嘅McCafe打住趸先。食咗晏先过嚟,所以,叹杯咖啡就最好不过。其实,一向都有晌美孚帮衬McCafe食早餐,佢哋啲咖啡真喺一啲都唔差。今次就拣咗杯伯爵茶鲜奶咖啡(Earl Grey Latte $27),单睇个拉花已经唔失礼啦,平衡一致,无话侧埋一边,最有心思仲晌杯面糁少少茶叶碎,伯爵茶嘅香味更突出。而饮落,杯嘢掂㖞,咖啡味唔喺太重,但伯爵茶嘅香味又突出到,啱啲想饮咖啡又怕太重味嘅人。饮杯咖啡,碌吓手机,打吓食评,时间可以好快过。当然。依杯伯爵茶鲜奶咖啡有别于我哋嘅港式鸳鸯,但同样好饮,味道好有层次。
伯爵茶鲜奶咖啡
伯爵茶鲜奶咖啡