2023-05-06 538 浏览
捉紧restaurant week spring 嘅尾巴,试咗间《MEATS》嘅西餐厅,去到先知系一间酒吧,环境非常嘈吵音乐劲大,餐厅开晒窗但无开冷气超热,而食物又不似预期,只系觉得服务呢样好。Starters=======🍴Grilled Caesar⭐️⭐️⭐️⭐️凯撒沙律sharing都几大兜,加咗好多葱同芝士变得好香,好一个开胃前菜。🍴Porchetta⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到呢个意大利烧肉卷会出色过意大利餐厅,肥瘦均匀皮又够脆,酱汁仲好惹美,主菜变小食认真大方。🍴Duck Salad⭐️⭐️⭐️⭐️鸭肉配西瓜好清新,鸭肉香滑入味西瓜够甜,好有惊喜。Main=====🍴Flank Steak 180 gr⭐️至于主菜,我用垃圾嚟形容,medium竟然变咗medium well,块扒无肉味之余,仲要煎㶶咗,焦㶶味好苦啰!🍴USDA Ribeye 250 gr (+$128)⭐️⭐️肉眼完全唔值加钱转,medium变咗well done,肉干噌噌之余口感仲带点韧,我极度怀疑个厨唔识煎扒啰⋯⋯Dessert=======Coconut Lime Pie⭐️⭐️个批我觉得一般般,椰子雪糕好香浓,但柠檬批越食越酸,钟意食s

Starters
=======
🍴Grilled Caesar⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Porchetta⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Duck Salad⭐️⭐️⭐️⭐️
鸭肉配西瓜好清新,鸭肉香滑入味西瓜够甜,好有惊喜。

Main
=====
🍴Flank Steak 180 gr⭐️

Dessert
=======
Coconut Lime Pie⭐️⭐️
个批我觉得一般般,椰子雪糕好香浓,但柠檬批越食越酸,钟意食super lemon嘅我都顶唔顺食咗半个就放弃咗。

二人共消费:$797

2023-04-19