2022-03-17
[九龍灣Mega box美食推介🍽 ] 爆丼屋🍱相信鐘意食丼飯既朋友一定聽過爆丼屋。冬甩仔幾年前係旺角總店試過味道,最近無意中發覺原來九龍灣開左分店,特意去試下味道同賣相會唔會比總店差。#冬甩仔女_九龍灣#冬甩仔女_日本菜🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻🍣🍱三文魚火山盛丼 $155 (外賣自取 $88)丼飯既賣相幾好睇,佢將食材一層一層疊高,令到感覺非常宏偉,佢既主要食材有三文魚、三文魚子、芥辣八爪魚、吞拿魚蓉。佢既刺身都算新鮮,三文魚用粒狀呈現,一口飯一口三文魚,諗起都想食多次。另外吞拿魚蓉配飯都好正,總括尼講佢既賣相同味道都唔會比總店差。🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻🐮🍱爆盛慢燒牛肉丼(230g) $158 (外賣自取 $88)冬甩女吾食魚生,所以就叫咗佢地都好岀名既牛肉丼。丼飯到時,我都忍吾住’Wa’一聲,牛肉多到堆砌成一個小山丘,加埋滿滿既醬汁蓋住,一個字「正」。佢既牛肉係用紐西蘭西冷片,用低溫慢煮,食落肉質嫩滑。再配埋有少少蘋果味既蒜香燒汁,加埋飯簡直係絕配。另外,白色既汁係葵忌廉汁,冬甩女不太喜歡,因為我吾中意wasabi 味🥲但都可接受,中意食Wasabi既你就岩曬🤣成個飯份量算中
[九龍灣Mega box美食推介🍽 ] 爆丼屋🍱
#冬甩仔女_九龍灣
#冬甩仔女_日本菜
🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅
👦🏻🍣🍱三文魚火山盛丼 $155 (外賣自取 $88)
🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅
冬甩女吾食魚生,所以就叫咗佢地都好岀名既牛肉丼。丼飯到時,我都忍吾住’Wa’一聲,牛肉多到堆砌成一個小山丘,加埋滿滿既醬汁蓋住,一個字「正」。佢既牛肉係用紐西蘭西冷片,用低溫慢煮,食落肉質嫩滑。再配埋有少少蘋果味既蒜香燒汁,加埋飯簡直係絕配。另外,白色既汁係葵忌廉汁,冬甩女不太喜歡,因為我吾中意wasabi 味🥲但都可接受,中意食Wasabi既你就岩曬🤣成個飯份量算中等,望落好似牛肉多過飯,但食落其實都飽!
🍩冬甩小資訊🍩
1️⃣堂食設加一
2️⃣全日外賣自取,爆盛慢燒牛肉丼、三文魚火山盛丼 $88,其他食品全單八八折。
3️⃣牛丼設有唔同份量,如果同比較細食既女仔去可以選擇比較小既份量。
4️⃣佢既刺身同牛肉非常多,可以同店員拎過碗,避免食得麻煩。
💲抵食:6.5/10
👅好味:7/10