🏮 #九龙湾 #榉居酒屋 Happy Friday同男朋友食吓好嘢饮吓酒,地胆男朋友带我去咗九龙湾MegaBox一间新开嘅居酒屋「酒池肉林」!🎎 🍶 清酒放题 ($188@)点解话系「酒池」? 因为呢度有清酒🍶、日本啤酒🍻任饮! 店内有多达18部清酒机,酒机上面仲有mark埋酒嘅资料👻 方便比客人自己玩,每揿一次会出50ml嘅酒,我哋试咗六款,唔知你又可以挑战饮几多杯呢😏 除咗清酒,其实都有烧酒、啤酒可以选择㗎~至于食物方面,我哋就食咗:🐷🥗 慢煮黑豚暖玉子沙律 ($68)沙律加入咗柚子醋同橄榄油,冇多余嘅调味,最清新、健康🥰! 🍮🍲 自家制木桶豆腐 1客 ($98)第一次食木桶豆腐,佢系类似豆腐花,但比较坚挺Q弹,仲有更香嘅黄豆味😳 木桶豆腐配有三款配料,包括华盐、香葱、姜丝,估唔到盐同豆腐系咁夹😍 🐮🍢串烧 ($32-$78)我讲嘅「肉林」嚟喇😆 呢度有多款串烧任你叫,包括鸡、豚、牛、海鲜、野菜类都有😋 我同男朋友每人都拣咗五款😚 鸡方面拣咗「厚烧鸡肉」、「明太子鸡肉」、「鸡翼」,牛就拣咗「牛小排」、「厚烧牛舌」、「牛肋筋」、「牛柳粒」,另外仲拣咗「烟肉帆立贝」、「豚肉牛油果卷」
🏮 #九龙湾 #榉居酒屋

🍶 清酒放题 ($188@)

至于食物方面,我哋就食咗:

🐷🥗 慢煮黑豚暖玉子沙律 ($68)
沙律加入咗柚子醋同橄榄油,冇多余嘅调味,最清新、健康🥰!

🍮🍲 自家制木桶豆腐 1客 ($98)

🐮🍢串烧 ($32-$78)
我讲嘅「肉林」嚟喇😆 呢度有多款串烧任你叫,包括鸡、豚、牛、海鲜、野菜类都有😋 我同男朋友每人都拣咗五款😚 鸡方面拣咗「厚烧鸡肉」、「明太子鸡肉」、「鸡翼」,牛就拣咗「牛小排」、「厚烧牛舌」、「牛肋筋」、「牛柳粒」,另外仲拣咗「烟肉帆立贝」、「豚肉牛油果卷」同「原条日本茄子」🤪 串烧烧得好香,食材都好有质素! 另外仲有四种调味比我哋自己加~ 我全部都咁钟意!🥰

🔥🐠 炭火蒲烧原条鳗鱼 ($268)
呢个原条鳗鱼大推荐呀😍 佢超有风味,成个炭火炉摆上枱,好似去咗日本咁😚💕 同埋佢系日本鳗鱼,食得出味道好鲜美,唔洗特别多鳗鱼汁都好好味!

🍙🍣 饭团
🦆 柚子胡椒鹅肝烧饭团 ($98)
🐟 烧三文鱼饭团 ($42)
男朋友做完gym话要食少少饭,篮中以就再叫咗两个饭团,饭团烧到外层有饭焦好香☺️ 烧三文鱼嘅鱼肉系捞咗喺饭入面,而鹅肝就系大大块喺面🤤 鹅肝厚切又超香,配埋饭同柚子酱食唔会油腻,超正!