2021-03-31
前几日书枱櫈脚烂咗,今日谂住去megabox 嘅买返张新嘅櫈,顺便喺埋呢度食嘢,见到呢度有九井寿司,醒起之前喺同朋友食过次,觉得好抵又好味,所以就再次帮衬😆🧀火炙芝士蟹棒寿司 $22🧀火炙芝士鳗鱼寿司 $27之前都听过好多人话必试呢款火炙芝士寿司,睇个卖相都好吸引,所以今次特别点左两款蟹棒同鳗鱼寿司,经过火枪烧炙后,芝士已经半溶,配埋蟹棒同鳗鱼,真系好夹而且有特色。🦀皇帝蟹棒寿司 $20🐟三文鱼腩寿司 $20呢度嘅三文鱼油脂丰腴,鱼肉鲜嫩,而且鱼生同皇帝蟹棒份量十足,真材实料,值返呢个价,食完之后有冲动再嗌多啲添😋🦐珍宝赤虾寿司 $48最瞩目嘅莫过于系珍宝赤虾,足足系有只碟咁长,虾肉厚嫩,又唔会好腥味,应该系我食过最好食嘅生虾之一,真心可以试吓,嗌完之后唔会后悔!🦐脆脆天妇罗 $32天妇罗送到上嚟嘅时候仲系热辣辣,应该系真系即炸,食落去脆到好似薯片咁样,点埋侧边嘅酱,就又甜又脆又香👍炸鸡软骨 $32不得不赞下呢度嘅鸡软骨咸度适中,同样都系热辣辣,越食越上瘾😋❤️九州御前牛肩胛乌冬 $68食咗咁多熟食同埋寿司,到最尾忍唔住嗌个乌冬,呢度嘅乌冬一啲都唔差过其他拉面店,牛肉厚嫩,牛香味充斥口腔
🧀火炙芝士蟹棒寿司 $22
🧀火炙芝士鳗鱼寿司 $27
🦀皇帝蟹棒寿司 $20
🐟三文鱼腩寿司 $20
🦐珍宝赤虾寿司 $48
最瞩目嘅莫过于系珍宝赤虾,足足系有只碟咁长,虾肉厚嫩,又唔会好腥味,应该系我食过最好食嘅生虾之一,真心可以试吓,嗌完之后唔会后 悔!
🦐脆脆天妇罗 $32
👍炸鸡软骨 $32
❤️九州御前牛肩胛乌冬 $68
食咗咁多熟食同埋寿司,到最尾忍唔住嗌个乌冬,呢度嘅乌冬一啲都唔差过其他拉面店,牛肉厚嫩,牛香味充斥口腔内,而汤底猪骨味浓厚,乌冬面条亦口感十足,富有弹性~