2008-02-24
上次0黎食已经想试下佢0既quiche, 不过见佢个portion size都几大, 唔敢试, 今次同屋企人一齐0黎, 唔怕试啦~~~ ^^要了spinach quiche, 好香蛋味!! 接近批边有芝士, 溶溶的, 很吸引!! 个批底同边做得唔硬, 呢个我都几BUY~~唔错呀~!! 可以用0黎做一餐正餐!!3件cheesecake:1. earl grey tea --- 呢个系3件CAKE当中我最爱的一件!! 好浓郁的EARL GREY味道~!! 件CAKE, AGAIN, 有质感!! 上面的杏仁片脆脆的, 添加了一点的层次~!! ^^ 很对我0既口味XD2. chocolate brownie sundae --- 呢个brownie位做得烟韧有至, 唔错!! 上面个mousse ball做到好似ice cream ball咁, 几得意!! 朱古力味都交到功课!!3. creme brulee ---细佬超钟意食~!! 佢劲欣赏面果层焦糖布丁(?)~唔错㖞!! 下面层CHEESECAKE都几够质感~!! 口感有层次, 味道交到货, 饼底都做得好~见大家都食得开心满意, 值!! ^
3件cheesecake:
见大家都食得开心满意, 值!! ^^
不过...见佢地用手去拎件cake..."有点"不太好而已...@__@"""