2021-09-24
好多人话Mimosa啲拿破仑好食,唔该食咗帝苑𠮶啲先讲,无论味道,包装,间舖头嘅装修,整洁度,卖相真系赢Mimosa同amigo一个银河系买一百几十蚊蛋糕就已经有个靓袋靓盒,我真系唔知Mimosa有啲乜嘢可以同佢比较。食咗一啖拿破仑蛋糕本应就觉得平平无奇,但系越食越觉得好味道,𠮶啲吉士甜味适中,同𠮶层酥皮简直系绝配。士多啤梨都系新鲜,成个蛋糕都只系卖$58,绝对抵过Mimosa同Amigo𠮶啲「拉极」「拿破轮」以及充满鄙视恶形恶相嘅服务咖啡豆朱古力蛋糕亦都系非常之美味,底下𠮶个曲奇饼先至系精粹松脆可口。蛋糕入面嘅朱古力酱亦都唔系太甜,最好捞埋底下的朱古力曲奇饼食买咁小野人哋仲要送埋三只叉俾你,系边度揾啊。加上闲日去买都有咁多人排队证明唔系浪得虚名。虽然帝苑做咗咁多年啲装修同卫生都好似新开舗一样认真唔话得啦。你去Mimosa睇吓啲人点样招呼你班衣食父母?当你「克依」咁歧视就会