2023-01-19
佐敦呢间外观几靓既餐厅系食多国菜既,净系我地都食左尼泊尔、墨西哥、印尼菜,呢几款,食平时野食得闷闷地既勇者可以尼刺激你既味蕾!The jungle tacos (cajun chicken)(128$)美国西南风味鸡非常香,配合埋佢三款酱:蕃茄莎莎酱、牛油果酱、同埋(忌廉?!)酱,同墨西哥薄饼包埋一齐食,怡到好处!Jungle chilliles momo(98$)我地叫左steamed同fired各半,两款都好好食,内里十分juicy同香!食momo最紧要系个辣酱!!大家都赞不绝合!微辣而开胃!Panipuri (伏中之伏!)(个人意见!)(68$)(From wiki)它是印度常见的一种街头小吃。原文中Pani的意思是水,而Puri是酥脆的饼。Panipuri为空心的油炸球,小贩用手指在上面按出一个洞来,填上马铃薯泥、洋葱、番茄、豆类等等,再浇上一种绿色的非常酸的汤汁,最后撒上盐和印度香料。哗,食完真系忘不了,冻水冲香料,食完几个fd都苦瓜干既样!无一幸免🥲!!☠️☠️☠️Chatamari (98$)佢地尼泊尔既一种传统食物,大概系用粘米粉做成一个pizza既形状,再放上各种材料如鸡肉
Jungle chilliles momo(98$)
Panipuri (伏中之伏!)(个人意见!)(68$)
Chatamari (98$)
佢地尼泊尔既一种传统食物,大概系用粘米粉做成一个pizza既形状,再放上各种材料如鸡肉碎、洋葱、香料等等,味道上正正常常啦,但质感上相对特别🤔🤔
另外,上菜真心有d慢😮💨