饺子同米线系我嘅top comfort food,难舍其一。话要试momo好耐但佢永远停留在我想像之内,同埋挨猪嘅saved posts内,直到近期终于有得食了。呢间啲momo七彩缤纷,鲜艳夺目,超抢眼,而且融合咗多国菜式,创作出与别不同嘅创意新派momos,由港式叉烧、日式咖哩到瑞士芝士都有得饺。;hainanese chicken momo $98一笼8只饺子,可以每款口味半笼,咁就可以试多啲味啦。饺子皮偏厚,鸳鸯色既饺皮非常抢眼,打卡要快手!一咬开入面系鸡肉油饭,唔点酱会觉得系白切鸡,点埋附上嘅葱油酱汁,呀,似啦。可惜作为饺子我会expect佢juicy啲,不过鱼与熊掌,不可兼得嘛,我自己就会直接走去食海南鸡饭啰。ps唔知点解我地得叉而无筷子,食得比较论尽。;kimchi momo $98呢个素momo外型似小笼包,内馅似韩式饺子,有粉丝、泡菜、素菜、蘑菇,辣度颇高,嗜辣嘅朋友要试!;dynamite prawn roll $118出乎意料地个roll比啲momos更impressive。饼皮用上印度naan bread,烟韧有嚼劲;deep fried 嘅虾鲜甜弹牙,爽脆嘅蔬菜

;hainanese chicken momo $98
ps唔知点解我地得叉而无筷子,食得比较论尽。
hainanese chicken momo

;kimchi momo $98
kimchi momo

;dynamite prawn roll $118
出乎意料地个roll比啲momos更impressive。饼皮用上印度naan bread,烟韧有嚼劲;deep fried 嘅虾鲜甜弹牙,爽脆嘅蔬菜丝配上cocktail sauce(食落似千岛酱)层次丰富,仲有埋鸡蛋,饱肚感十足,我食唔停口。

;mocktails $48
自家调配嘅罐装饮品,个罐超qq。orange blossom似fruit punch,果味浓郁但有少少药水味;sky lime就refreshing啲,解渴。

orange blossom mocktail
skylime mocktail