2017-09-13
是日经过湾仔,心血来潮想食burger, 见呢间咁高分,二话不说就揾佢黎试试。舖头唔大间,大约30个位左右睇得出好适合饮野睇波,细细的地方有两部电视播紧波。睇下menu先,见hot pick系cheese burger (beef), 就一定要试啦。另外就叫左mushroom cheese burger, waiter特别提我地呢份系素食,里面无肉的,因为可能其他burger地方会系一片片的mushroom加落beef度,怕我地会误会。知道后就更加想试,话晒另一款已经有牛啦,我真系钟意mushroom想试。另外叫左小食佢地知我地两个人会share个burger, 帮我地一开二,真系细心呢个系mushroom cheese burger, 我好欣赏佢地将mushroom整成汉堡咁因为以前食的mushroom系一小小片,一边食会一边跌,如果食开mushroom的朋友会明我意思,佢咁样令我地食得无咁呢hea, 蘑菇汉堡煎得表面好脆之余里面又好juicy, 加埋个包又煎到脆脆地,每咬一啖都觉得好满足再黎就试佢hot pick cheese burger同样煎到脆脆地,牛肉汉堡虽
舖头唔大间,大约30个位左右
睇得出好适合饮野睇波,细细的地方有两部电视播紧波。
另外叫左小食
mushroom cheese burger
cheese beef burger
再黎就试佢hot pick cheese burger
同样煎到脆脆地,牛肉汉堡虽然无mushroom咁juicy, 但一样好好味。
食完都饱左7成
炸鸡,佢个秘制辣酱对我黎讲真系有d辣, 老公食开辣就觉得刚好,里面d肉炸完都仲有肉汁,对佢十分赞赏。
薯条相对无咁出色 ( 鬼咩,前面食的都咁好食,我地将佢放最后食,又冻左又无咁脆)
最后我拣的strawberry milkshake比老公拣的chocolate milkshake好饮,相对清新d啱食完煎炸野清一清个口嘛。
食完好满足,我会再黎食佢的mushroom burger架,宜家谂起都觉得好味