2018-12-09 3696 浏览
不嬲我就钟意食辣野嘅,今次我就系为咗训练下我男朋友食辣,所以带佢嚟食西环呢间川菜。其实我自己都系第一次嚟,但之前见到朋友系社交平台分享左呢度嘅香锅,觉得超级吸引,所以就带咗佢黎食。讲真我觉得呢度嘅餐牌选择唔算好多,主要都系以香锅为招牌!所以,我哋都冇乜叫其他嘢食反而系香锅配菜𠮶度拣多咗啲咁我哋喺凉菜方面就拣咗个凉拌土豆丝啦!我地叫了辣嘅佢唔会太辣不过!同埋唔会太重口味,而啲土豆丝好爽口,份量唔少,两个人好够食香港人钟意食鱼香茄子就一定㗎啦 配香喷喷白饭一流啊 原来川菜嘅鱼香茄子后会比起我哋一般食嘅算啲,我自己都觉得几特别嘅一样都系咁香口架!不过呢就可能会重口味多少少啦!黎到最期待嘅香锅我哋呢个香锅就拣咗肥牛,莲藕,宽粉,鹌鹑蛋同大肠我觉得呢我哋拣嘅配料都唔错架,我自己最钟意呢就系鹌鹑蛋同埋大肠钟意嘅原因系因为佢哋都会表面都脆的,所以配埋辣好正!要注意嘅事其实我哋已经带咗小辣,但我自己都觉得佢系比较偏辣所以如果唔食得辣嘅朋友又想试嘅可能要叫佢非常非常小辣!

咁我哋喺凉菜方面就拣咗个凉拌土豆丝啦!

我地叫了辣嘅

白饭

香港人钟意食鱼香茄子就一定㗎啦
配香喷喷白饭一流啊

黎到最期待嘅香锅

我哋呢个香锅就拣咗肥牛,莲藕,宽粉,鹌鹑蛋
同大肠

钟意嘅原因系因为佢哋都会表面都脆的,所以配埋辣好正!

白饭
  • 经典香辣锅