2022-03-06
汤底绝对系米线嘅灵魂,清甜鲜香又无味精嘅汤头令人无法抗拒,深深爱上❤️「爱上米线」正正主打无添加味精,每日新鲜熬整汤底,良心品质!听到咁嘅介绍梗系想去试一试啦,果然食完令🐻立即爱上🥰.🍴酸菜脆鲩鱼汤米线🐟💰$58米线上铺满酸菜豆角、皮蛋、脆鲩鱼汤头鲜甜无比亦无腥味,饮晒成碗都唔口渴,真系无味精👍🏻米线好弹牙,个人觉得比坊间米线铺更有嚼劲配料份量都好多,脆鲩鱼够爽脆而且无骨,配埋酸菜豆角食够开胃😋.🍴招牌脆炸蛋肉沫拌饭🍳💰$48虽然餐厅叫「爱上米线」,但唔系净系食米线都有得叫饭食😂大大只炸蛋见到都流晒口水🤤,用筷子轻轻一笃蛋黄汁即刻流晒出嚟将蛋黄汁与木耳肉沫、米饭捞拌,好味到唔识形容🤤.🍴炸虾酱鸡翼🐓💰$28鸡翼大大只,外皮炸得好香脆又充满虾酱香味,正.每份米线或饭都可以加$18升级至套餐,包前菜、饮品,见咁抵梗系加啦🤩🍴话梅小蕃茄🍅话梅同蕃茄味好夹,酸酸甜甜好开胃车厘茄细细粒,好快清晒.🍴醋香青瓜白木耳🥒好少见会用白木耳,几特别.🥤青柠梳打估唔到米线舖都可以饮到青柠梳打,仲可以拣甜度好清新又够气,爽🤟🏻.唔只食物,餐厅装修都别树一格座位宽阔不特止,每张枱都黑白纹设计够哂特别,而且灯光非常
「爱上米线」正正主打无添加味精,每日新鲜熬整汤底,良心品质!听到咁嘅介绍梗系想去试一试啦,果然食完令🐻立即爱上🥰 .
🍴酸菜脆鲩鱼汤米线🐟
💰$58
米线上铺满酸菜豆角、皮蛋、脆鲩鱼
汤头鲜甜无比亦无腥味,饮晒成碗都唔口渴,真系无味精👍🏻
米线好弹牙,个人觉得比坊间米线铺更有嚼劲
🍴招牌脆炸蛋肉沫拌饭🍳
💰$48
虽然餐厅叫「爱上米线」,但唔系净系食米线都有得叫饭食😂
将蛋黄汁与木耳肉沫、米饭捞拌,好味到唔识形容🤤
🍴炸虾酱鸡翼🐓
💰$28
鸡翼大大只,外皮炸得好香脆又充满虾酱香味,正
🍴话梅小蕃茄🍅
话梅同蕃茄味好夹,酸酸甜甜好开胃
车厘茄细细粒,好快清晒
🍴醋香青瓜白木耳🥒
好少见会用白木耳,几特别
🥤青柠梳打
估唔到米线舖都可以饮到青柠梳打,仲可以拣甜度
好清新又够气,爽🤟🏻
唔只食物,餐厅装修都别树一格
座位宽阔不特止,每张枱都黑白纹设计够哂特别,而且灯光非常明亮,干净企理
用一个非常亲民价钱,坐得舒服嘅环境下,食到无味精、真材实料嘅米线/饭
性价比非常之高‼️
下次平平哋食餐饭又多一个选择😎