📍湾仔 𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝My Fav Pasta · 我狂Encore的爱店❤️Tasting Menu抵到烂‼️新出限定2️⃣款Seafood意粉🦞❞My fav pasta resto in the town❤️回头无数次 几乎间间分店都去过🥳每次食都觉得好满足 今次见佢出左限定seafood menu! 做到9月17日每晚dinner都会供应🎉有2款新pasta🍝决定同海鲜控男友黎试🙌🏻我地拣Tasting Menu系抵到烂之选🥳🤩🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290 pp.(2 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳𝘴, 3 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢𝘴, 2 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵𝘴 𝘧𝘰𝘳 2 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦)▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)▪️🍅𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐭𝐭𝐞 +$20 (3.5/5)今次拣左呢两款前菜 吞拿鱼配上牛油果同酸洋葱 好开胃! 蕃茄青口都新鲜 香草汁带香辣惹味😜▪️🐮𝐏𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤 (4.5/5)▪️ 🐚𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐚𝐢 𝐂𝐚𝐧𝐧𝐨𝐥𝐢𝐜𝐜𝐡𝐢 (4/5)▪️🦞𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 +$98 (4/5)Beef Cheek阔条面弹牙好咬 牛面颊肉份
📍湾仔 𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒

🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290 pp.

Tuna  Tartare
Mussels  Cocotte

▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)

Pappardelle Beef  Cheek
Pappardelle  Beef  Cheek
Tagliolini  ai  Cannolicchi

▪️🦞𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 +$98 (4/5)

Beef Cheek阔条面弹牙好咬 牛面颊肉份量好多又软腍入味🐮食左咁多次都好中意!🥰另外两款意粉系seasonal seafood menu特别款⭐️意粉+蛏子真系第一次见!🤯幼意粉配上蒜香乌鱼子香草汁 咸香惹味 蛏子都新鲜!😚至于Ravioli个皮加入蕃茄 配酸酸地既白酒忌廉同龙虾汁 仲有好多龙虾肉碎🦞😋

Tiramisu
Panna  Cotta

▪️☕️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 (4.5/5)
▪️🍮𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚 (4/5)

讲左无数次 我好中意呢度既Tiramisu😚蛋奶香重 lady fingers湿润 咖啡味平衡😆(佢冇咩油味的)层次好好👍🏻至于panna cotta奶香好重 不过都系太多草莓酱🍓我同男友prefer飞酱食🤣

Kiwi  Pomenade

▪️🥝𝐊𝐢𝐰𝐢 𝐏𝐨𝐦𝐞𝐧𝐚𝐝𝐞 $65
见佢新出左一系列Pici Sanpellegrino coolers🍹有4款口味 每日都唔同味 我去当晚系奇异果味 好清新! 夏天饮岩晒😎☀️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Pici (湾仔)
湾仔进教围16号地舖
(另外沙田 尖沙咀

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_将军澳 #joys_中环 #joys_尖沙咀 #joys_铜锣湾 #joys_西环

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭 荔枝角 将军澳 中环 坚尼地城 铜锣湾 鲗鱼涌 都有分店!)
𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Tuna  Tartare