2024-05-08
⸜♡⸝ Acqua Panna 68ʜᴋᴅStir-fried Spicy Octopus 148ʜᴋᴅRisotto with Porcini Mushroom 178ʜᴋᴅCrème Caramel 88ʜᴋᴅGrey Goose 118ʜᴋᴅ✩‧₊ 💬🍽️✨ 之前试过好多次Artisan Lounge 嘅高质下午茶,今次第一次试佢嘅晚餐,估唔到都系高质又抵食啵!首先是清爽嘅Acqua Panna,冰冻度啱啱好,系Iby钟意嘅味道;Stir-fried Spicy Octopus,每一啖都充满八爪鱼同车厘茄嘅鲜甜,不过就稍微太淋、似泥,同埋一啲辣味都冇,不过调味好好,只要唔煮得咁耐,绝对系味蕾嘅享受;再黎系浓郁又Al dente嘅Risotto with Porcini Mushroom,每一粒牛肝菌都非常鲜甜,可惜有啲草青味,饭粒煮得啱啱好,加上浓稠而惹味嘅酱汁,令人欲罢不能;最后以零泡沫嘅Crème Caramel作为甜品,蛋味香浓、口感丝滑,上面嘅Cream充满呍呢拿籽,口感同味道似雪糕,加上以高质蜂蜜做嘅脆饼,完全冇「乸脷」感觉,令人感受倒幸福嘅味道;配上一杯辛香味重嘅Gre
⸜♡⸝
Acqua Panna 68ʜᴋᴅ
Crème Caramel 88ʜᴋᴅ
Grey Goose 118ʜᴋᴅ
✩‧₊ 💬
配上一杯辛香味重嘅Grey Goose Volka,令成个晚餐更加完美!🍸
𓈊ˊ ˗
Artisan Lounge by LUBUDS
❣️ 尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea 地下008-008A号舖