2024-05-23
N次重温邪恶味道鬼金棒最闻名就系食麻辣拉面,质数不容,想食拉面去果度定必不踩雷,所以我959去会食下。每间店内环境黑暗,而墙顶上挂满一个个日本神鬼脸像,彷佛要恐吓著我,要话比我知呢度系有几咁邪恶😈。想挑战我?冇咁易,我系唔会怕左佢,我要征服佢💪🏻,立即 order 左 碗 拉面食鬼左佢 👻。呢度d拉面嘅面质烟韧有弹性,有嚼劲,面条比较粗大,不易折断,挂汤能力又高。汤头味浓烈,主要是由赤味噌和麻辣味制成,啱哂d重口味人士。而麻度和辣度有 5 个 level, 自由选择程度,你想碗拉面有几邪恶就有几邪恶。炒过嘅芽菜喺每碗必有嘅配菜,加埋蒜蓉、香葱混合拉面一齐食,非常惹味。今次嗌左《增量义烧 x 2》($140) + 1 件义烧 ($35) 和 大件义烧饭($55)。点解咁多义烧?劲 爱 law ! 肉质软腍又juicy 。最紧要就系 d 酱汁,惊艳美味,赞不绝口 !刚打败完碗拉面✌🏻,全部食哂落肚,度紧下次几时又再嚟。#鬼金棒 #辣麻味噌拉面 #拉面 #铜锣湾 #日本菜 #japanese #铜锣湾美食 #香港美食
汤头味浓烈,主要是由赤味噌和麻辣味制成,啱哂d重口味人士。
刚打败完碗拉面✌🏻,全部食哂落肚,度紧下次几时又再嚟。