2023-02-08 1813 浏览
一开头为左升lv做金会员成日约朋友食牛角🤣,有金卡之后又想活用攞飞优势,最尾变左成日食牛角😌。食左咁多次有小小心得同大家share下🙈,以最近呢次湾仔buffet为例:🔅分店旺角同尖沙咀buffet座位太逼☹️,牛肉质素都时好时坏…利东街分店算系比较新,座位比想像中多,坐得舒服啲。加上根据我观察呢间系易啲book枱😎,所以想试buffet既可以拣湾仔分店。🔅Buffet vs 放题Buffet好处系有自助区,任拎沙律、关东煮、甜品。仲可以自制牛角饭😎,识食梗系加海量紫菜同汁😋。另外有炸物可以order,新鲜炸起都唔错😝。放题主要系烧肉,无咁多小食拣,甜品都系得每人一盒Movenpick😂,可以专心食牛🤣。🔅推荐食lv3/4既会推荐和牛牛肋肉同牛板腱😋,肉质鲜嫩,油脂香甜浓郁🤤。鸡爽肉(鸡颈)好爽口,不过近期好似都唔见有货☹️。黑糖蕃薯条都好正,外层烧到香脆,外脆内软,又够甜😋。扇贝好大粒又香牛油味都唔错🖖🏻。💬喺湾仔返工真系久唔久都约同事一齐食😎,折完仲抵过饮茶😂。Lunch有小菜、饭、肉、甜品都齐晒,饮饱食醉晏昼先有energy继续做社畜😌。

2054 浏览

🔅分店
🔅Buffet vs 放题
另外有炸物可以order,新鲜炸起都唔错😝。

🔅推荐
扇贝好大粒又香牛油味都唔错🖖🏻。