2015-03-01
听闻铜锣湾开咗分店已久,今日出开铜记即管试试。。中午1点3左右去到竟然唔驶等几多位吓,侍应态度都ok nice..我同朋友冇叫到热门嘅绿茶心太软同墨鱼意粉,而系试佢个all day breakfast: 叫咗肠仔,烟肉,牛油果蓉同牛角包等。其中肠仔最好味~之后嗌咗个鸡肉意大利饭。。本人一向钟情risotto, 嗌个最平嘅试吓。。一嚟到就觉得好靓,卖相有惊喜鸡脾同鸡胸虽然睇落mini,但其实份量都够,有微辣但可以接受
,都几惹味。。意大利饭有好香芝士味,中间拌咗啲蕃茄碎,口感唔错,两个人share都够食最后叫甜品,我哋拣咗一轮决定唔要窝夫/松饼 (怕滞),而系要奶冻。4款奶冻个名都好吸引,柚子/荔枝我哋都想试,但最后都系拣咗最传统嘅樱花草莓奶冻最初睇佢细细杯以为好轻巧,点知食完我同我个fd都饱到唔识郁😆雪糕同底层mousse士多啤莉味浓,脆脆似曲奇,唯独冇咩樱花味😅整体嚟讲我觉得都值得推介嘅,有机会都会再帮衬,试吓其他甜品
鸡脾同鸡胸虽然睇落mini,但其实份量都够,有微辣但可以接受 ,都几惹味。。意大利饭有好香芝士味,中间拌咗啲蕃茄碎,口感唔错,两个人share都够食
整体嚟讲我觉得都值得推介嘅,有机会都会再帮衬,试吓其他甜品