2019-07-20
返完夜,瞓醒阳光还在,看钟也只是二点多,赶得切看场戏才食饭。拿拿临揾戏脚,梳洗换衫出门。戏脚话为左多谢我捉佢去睇呢套扫毒2,所以要带我去Explore Kitchen 食好西。地点很方便,系油麻地弥敦道。环境很简洁,有我喜欢既落地大玻璃,可以睇街景。脆鱼柳芝士汉堡 $128脆鱼大大块,有手掌咁大,咬落很清脆,鱼肉鲜嫩,唔腥。配埋个外脆内软既包,芝士,洋葱,青瓜, 番茄和秘制酱汁。大大口吃,超满足白酒蚬扁意粉$138朋友说呢个意粉较清淡,微微既酒香伴有淡淡既蚬肉鲜味。蚬既份量很多,有别于一般餐厅很足料。意粉也不错,口感弹牙,有嚼劲。梳乎厘 $48食完主菜,示意可以上埋个甜品。等左15分钟到,热辣辣香喷喷既梳乎厘就系我面前。顶部蓬松,空气感十足,蛋香扑鼻,口感松软,一吃便爱上吃完个梳乎厘,谂返起黄哥既金句:梳乎能容,容天下难容之事开口便吃,吃世间可吃之物完全认同,返完夜更加要梳乎一番。
地点很方便,系油麻地弥敦道。
环境很简洁,有我喜欢既落地大玻璃,可以睇街景。
脆鱼柳芝士汉堡 $128
白酒蚬扁意粉$138
梳乎厘 $48
顶部蓬松,空气感十足,蛋香扑鼻,口感松软,一吃便爱上
吃完个梳乎厘,谂返起黄哥既金句:
梳乎能容,容天下难容之事
开口便吃,吃世间可吃之物
完全认同,返完夜更加要梳乎一番。