2020-05-04
想食拉面, 念起浓浓鸡白汤, 第一间on list就系金鹤, li间位于土瓜湾嘅分店之前食过, 知道坐得舒服唔迫夹, 又钟意个ok隐世嘅位置🤭.>极浓鸡白汤拉面🍜 (HKD138)Menu唔会眼花撩乱, 专注拉面🍜嘅店. 钟意超级creamy口感嘅我一定拣极浓鸡白汤, 拉面粗身有咬口, 啖啖面都非常挂汤, 咁浓稠嘅鸡白汤一啲都唔口渴, 最eye catching又好味就系面头嘅炸牛蒡, 炸到劲高🤣好似艺术品🧑🏼🎨, 纤维量爆发嘅牛蒡li个食法小朋友实劲like; 厚切慢煮鸡肉同日式叉烧各两片, 加上大量京葱, 笋, 黑木耳丝, 一个面已经超饱, 好好食😋😋.>黑蒜酱油拉面 (HKD98)食食下想试下老公碗黑蒜酱油拉面嘅汤底, 竟然仲系好热嘅状态, 又充满蒜香, 虽然好似个面比较多油, 但据说黑蒜油系有好多对身体有益嘅功效, 我就唔怕多食👍🏻🧄. >日式饺子🥟 (HKD38)Juicy饺子🥟煎㶶啲仲正. 以拉面店黎讲店家地方真心大, 小食menu又多选择, 见到烧紧嘅鳗鱼串烧真系好吸引呢! 店员推介嗌下小食啤酒🍻慢慢坐非常舒服😌. >COEDO- Ri
极浓鸡白汤拉面🍜 (HKD138)
黑蒜酱油拉面 (HKD98)
日式饺子🥟 (HKD38)
COEDO- Riri 瑠璃 (HKD48)
见到日本进口手工啤酒, 无得去, 嗌返枝安慰下,口感清爽, 今日咁热实在refreshing, 甜甜地带点麦香. 我就无饮啤酒🍻但细心嘅店员多次为我refill热茶(想讲店家啲茶都好好饮🙊).
抹茶软冻 (HKD33)
必食嘅饭后甜品❤️, 口感比较近似啫喱但同时有软糯感🤩, 绿茶粉唔会太甜, 推介!!