Happy Friday!今晚收工又去happy下,去左旺角既No Money So Lonely,上次几个月前试过呢度既比萨好好食,今次又encore先,我地都系晚市时间黎。呢间餐厅做西餐+东南亚fusion菜式,好特别。餐牌有沙律,比萨,前菜,意粉,饭,同甜品。连辣既甜品都有,就系辣的心太软,果然玩东南亚菜元素。野饮都有好多选择,有咖啡,茶,奶昔,沙冰,梳打。今晚唔太饿,我哋一行两人叫左两个主菜分享。冬荫公大虾比萨 $136 另加一叫得冬荫公,呢款比萨梗系辣,不过原来只系微微辣,个人钟意冬荫公味可以再浓啲。比蕯一开六块,大虾六只,新鲜爽脆啖啖肉。其他配料有车厘茄,紫洋葱同菇类。意外哋蒜蓉好多,好似食紧蒜蓉虎虾比萨。饼底维持一贯水准,超薄脆而加左滑溜绵密薯蓉加添口感,我嘅至爱!芝士份量都适中,比蕯有拉丝效果。无乜芫茜味的青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨 $132 另加一呢个青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨非常惊喜。首先卖相好靓,用原条星鳗加四块鱿鱼干做鱼鳍。而个饭捞左好多红绿辣椒,色彩鲜艳。味道方面,星鳗烧得皮香肉嫩,略嫌肉少左啲。烧鱿鱼干咸香又烟韧,送饭一流。个饭好湿润,连埋秀珍菇同洋葱丝一齐食有多重

今晚唔太饿,我哋一行两人叫左两个主菜分享。

冬荫公大虾比萨 $136 另加一

无乜芫茜味的青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨 $132 另加一

无乜芫茜味的青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨

呢个青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨非常惊喜。首先卖相好靓,用原条星鳗加四块鱿鱼干做鱼鳍。而个饭捞左好多红绿辣椒,色彩鲜艳。味道方面,星鳗烧得皮香肉嫩,略嫌肉少左啲。烧鱿鱼干咸香又烟韧,送饭一流。个饭好湿润,连埋秀珍菇同洋葱丝一齐食有多重口感。而辣椒令个饭少少辣,仲辣过冬荫公比萨。芫茜味真系无乜,个人会钟意重d芫茜味。

餐厅装修好有特式,处处都系打卡点,黎影相几好。今晚两道菜都唔错,我特别钟意个青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨。下次希望可以试下其他新菜式。
2021-06-18