2024-08-02 472 浏览
。O小姐。Not just a coffee but more than that 。日常。 Not just coffee? 咁仲可以系咩呢??好多人都话西环系好多文青聚脚地嘅好地方,我身为其中一员(汗颜),咁梗系要去吸收吓文化气息啦。今次嚟到西营盘,一出嚟已经见到好多壁画,一睇就知道系属于我嘅地方啦🫢行前多几步,就见到呢一间楼底咁高,又装修得咁清新嘅Cafe,决定就开门入嚟啦😃 佢就系不籽是咖啡啦。佢英文名都几特别咁究竟仲有啲咩呢??装修简约,通风及照明都好好,重点系楼底高,就算好多人嘅话,倾偈都唔惊嘈得滞,大家都好明白,如果想揾个地方吹水嘅话,就好惊周围会好嘈,所以呢一个可以加分。落单系要去到收银𠮶边落嘅,我哋就叫咗一个牛肉芝士汉堡、柚子鸡翼。饮品方面就叫咗桂花latte &椰爷的咖啡。 由于我哋预计会倾好耐,就衬仲系tea time叫埋热情果茶同埋芝士蛋糕留返喺最尾先食。先讲个牛肉汉堡先,个牛肉系腌过嘅,佢就味好特别,唔似我哋平时食嘅手蛋汉堡,我觉得可以试一试,因为喺出面食唔到呢个味,同埋佢都几大份,我哋两个人食极都仲未食完…柚子鸡翼都多㖞,我仲以为得个四只,点不知原来都唔止,

Not just coffee? 咁仲可以系咩呢??

牛肉汉堡

柚子鸡翼都多㖞,我仲以为得个四只,点不知原来都唔止,同埋佢个酱都够嘅,所以食极都唔会话太干身..
柚子鸡翼

饮品方面,我朋友就叫咗杯桂花latte,因为佢想清新一下而我呢就叫咗杯Coconut latte(都几香,几有椰子味),系充满椰香嘅,夏天热辣辣,饮杯冻饮,简直系销魂啊~
桂花latte

我哋一路倾,口水多到不知时日过🤣食埋叫个芝士蛋糕,芝士蛋糕好食呀,份量好足够唔系细细旧,佢个面仲有啲花瓣,好香~甜品要叫一个芝士蛋糕,呢个值得点啊!配埋个热情果茶,悠闲嘅一个下午又完结啦😆
芝士蛋糕、椰爷的咖啡、热情果茶
叫晒成枱,一次过一路食一路饮一路倾偈