2022-08-05 127 浏览
大热天走在街上,身体水份特别易被蒸发晒,极度需要补水,而有嘢𡁻、又甜甜地嘅”废水”,好容易会成为我嘅首选。不过……其实同时期我又控制体重中,点都要忍吓口。今日同事就俾左个折衷我……Nuttea😄有控制体重嘅朋友仔都知道坚果类食物系最好嘅零食,因为坚果容易有饱腹感,可抑制食欲;不少测试亦证明坚果可以有效降低胆固醇,同改善肠道健康。Nuttea主打纯素,不加牛奶或者奶精,反而选择了工序较繁复嘅坚果萃取,去调制成醇滑香浓又较健康嘅坚果奶茶。我今日就买左杯伯爵坚果奶茶,入口非常顺滑,细尝之下更饮到浓浓嘅腰果香味,微微嘅合桃味;搭配我喜爱嘅Earl Grey,味道有层次、无冲突,大热天,不用两分钟整杯喝清了。😁

2022-08-04