2021-12-22
今日冬至早收工,所以跟朋友黎左将军澳呢间西餐厅早点食饭,装修很modern,店员安排左卡位比我地,点左一个午餐set及甜品。烟三文鱼蟹籽南瓜意大利饭餐汤$78可另加精选蛋糕$19: 烟三文鱼肉质鲜味,蟹籽脆卜卜,碗上有2片脆口的南瓜天妇罗,用上南瓜汁伴饭,饭质粒粒分明带有湿润,粒粒饭包满南瓜汁十分香又不太咸,还有个南瓜餐汤,是用南瓜和鲜茄搅拌而成,上面再加上忌廉,味道十分可口。可加$19有件精选蛋糕,可以在雪柜内选择,本人选择左一件朱古力芝士cake, 充满圣诞气氛装饰,朱古力内带有芝士香味,都好好味,如果饭后喜欢食件甜品,这个真不错的选择。朱古力麻薯窝夫$68: 这个我最为喜欢,窝夫很厚身内有麻薯馅,有好多地方可能悭面粉做得比较薄,而这里请放心,非常丰厚一定满足,食落口烟烟韧韧又软软绵绵,加上有几片黑朱古力脆脆片和脆口杏仁片,仲有1个朱古力雪糕球,窝夫暖暖而朱古力雪糕冻冰冷,夹得非常好,有口感仲有层次感,我最爱啦~奇异果乳酪酸梳打$15: 带有鲜奇异果汁味,乳酪酸酸地,饮落口感觉清甜酸酸非常适合配埋蛋糕一齐食!+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下
今日冬至早收工,所以跟朋友黎左将军澳呢间西餐厅早点食饭,装修很modern,店员安排左卡位比我地,点左一个午餐set及 甜品。
+++++++++++++++
如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊