今日下午心思思想食甜品,黎开将军澳就不如黎呢间东港城Ocio叹下甜品。上次食过焗镬仔班戟心太软同镬仔抹茶红豆雪山热香饼,后者特别令人回味无穷!呢度其实除左甜品,都仲有其他野食,不过我地今日系为左甜品而黎。佢地d甜品选择真系花多眼乱。镬仔甜品系列有厚松饼,朱古力布朗尼,仲有法式吐司,雪山热香饼,玖珑密瓜系列,心太软,窝夫,古早味蛋糕。亦有期间限定新品。饮品有梳打,奶昔,沙冰,咖啡,花茶,茶,冰茶,果汁,牛奶等等。今日我地叫左两份甜品分享,我再叫多杯野饮。镬仔台湾凤梨雪山热香饼 $79 另加一见到呢个期间限定既镬仔台湾凤梨雪山热香饼,仲要每日限量12份,餐单写明用台湾凤梨,即刻唔执输叫黎试下。上次食过另一款雪山热香饼真系好正。镬仔台湾凤梨雪山热香饼用热辣辣镬仔上,一上枱就闻到好香嘅凤梨味。热香饼系好松软绵密又热辣辣嘅蛋糕咁,配一大个融紧嘅冰冻云尼拿雪糕球,一冷一热,好正嘅口感! 热香饼上面加左适量嘅凤梨酱,再加埋下底嘅新鲜凤梨粒同棉花糖,好丰富嘅味道。呢款雪山热香饼都唔错,不过我个人钟意镬仔抹茶红豆雪山热香饼多d。朱古力榛子窝夫配烧棉花糖 $68 另加一朱古力榛子窝夫配烧棉花糖超大份,一客

亦有期间限定新品。

镬仔台湾凤梨雪山热香饼 $79 另加一

朱古力榛子窝夫配烧棉花糖 $68 另加一

朱古力榛子窝夫配烧棉花糖

朱古力榛子窝夫配烧棉花糖超大份,一客四件。窝夫好厚身,系热辣辣嘅,不过系软绵而唔脆𠮶种,爱脆口窝夫人士要注意。朱古力味好浓,因为本身窝夫有朱古力味,仲加左好多朱古力酱同朱古力脆片。个朱古力雪糕球如果可以大d就更好,好彩仲有d忌廉加添湿度同冻感。棉花糖如果可以真系烧过又会更好。

冻鲜奶 $33 另加一

冻鲜奶

冻鲜奶大大杯,正常鲜奶。

座位舒适,装修都光猛。下次希望再试下其他口味嘅甜品
2021-05-12