2010-04-04 377 浏览
第一次去坪洲, 四围影相 + 食o野!!睇苏Good介绍,试了快车茶餐厅!一行十二人,由于一早订咗位同叫咗𩠌,所以一坐低叫起菜就有得食!!笼仔糯米蒸虾 - 叫咗一斤虾,虾肉好爽,糯米饭好干身好好味!家乡豆卜 (鱼汤底) - 豆卜好好食,不过汤底麻麻,好油腻。枝竹炆狗仔鸭 - 系落单时候阿姐强烈推介的,鸭肉较「鞋」,但系枝竹超好食,如果可以加多啲枝竹就更好!陈皮蒸鲍鱼仔 - 好新鲜,水准之作。咕噜猪颈肉 - 比想像中好,甜酸度适中,啖啖肉。客家盐水鸡 - 又系水准之作,唔会太咸,鸡肉超滑。芝士鲜鱿球 - 麻麻,鱿鱼炸过,伊面加埋芝士好腻,每人都系试咗小小伊面。蒜蓉炒生菜蒜蓉炒通菜红豆沙 (送) - 虽然系送嘅,但系都好好味,甜度适中。十二个人连埋炒菜总共叫咗十个𩠌,啱啱好唔会浪费,整体嚟讲各样嘢都ok,不过略嫌太迫,坐得唔够舒服。记得要一早订台同埋叫𩠌,因为海鲜一定要预早留定,如果唔系随时冇得食。佢哋嘅服务都几好,有讲有笑的,仲肯帮我哋揸机影大合照。
第一次去坪洲, 四围影相 + 食o野!!

陈皮蒸鲍鱼仔 - 好新鲜,水准之作。
咕噜猪颈肉 - 比想像中好,甜酸度适中,啖啖肉。
客家盐水鸡 - 又系水准之作,唔会太咸,鸡肉超滑。
蒜蓉炒生菜
蒜蓉炒通菜
红豆沙 (送) - 虽然系送嘅,但系都好好味,甜度适中。

佢哋嘅服务都几好,有讲有笑的,仲肯帮我哋揸机影大合照。
招牌
笼仔糯米蒸虾
家乡豆卜 (鱼汤底)
枝竹炆狗仔鸭
陈皮蒸鲍鱼仔
咕噜猪颈肉
客家盐水鸡
芝士鲜鱿球 (伊面底)
2010-04-03
庆祝纪念
生日
招牌
笼仔糯米蒸虾
家乡豆卜 (鱼汤底)
枝竹炆狗仔鸭
陈皮蒸鲍鱼仔
咕噜猪颈肉
客家盐水鸡
芝士鲜鱿球 (伊面底)