呢几日晏就都系湾仔, lunch时间人全部都系人,,😣大部分餐厅都大排长龙是常识吧,咁岩见到呢间等既人比较少,仲有我好钟意既手撕鸡,谂都冇谂就入。麻辣手撕鸡捞面($56)捞面大概系寿核牌个种幼面,口感不错,亦够湿👍不过麻辣香料真系冇乜味,食落香>味,更加少少苦味😨,唔知系条脷麻得济(但未必系,唔算好麻)定佢本身真系苦苦地, 搞到每一啖面都苦苦地,唔enjoy😫手撕鸡肉质几好,但味道较淡,唔太沾到麻辣,感觉普通。我谂如果唔系我超肚饿都应该食唔晒😥牛三宝捞面($58)呢个系朋友点既,味道比麻辣丰富得多,柱侯酱放埋碟既一边,因应个人喜好而捞入,不过唔好捞太多,因为都几咸~ 至于牛三宝(牛筋牛腩牛肚)最钟意牛筋,够淋身又不失烟韧口感,有种食collagen入口既感觉😂牛腩够淋亦入味;牛肚都不错,够爽。整体黎讲都ok~另外FREE配左碗老火汤,清清的瑶柱猪骨汤啦我估~热辣辣好正!!仲加左$16食蚝油菜心,纯粹因为呢排狂出街食冇乜食菜,菜心岩岩够淋,但d叶鞋鞋地,anyway 最钟意都系食屋企煮既菜😌

麻辣手撕鸡捞面($56)
捞面大概系寿核牌个种幼面,口感不错,亦够湿👍

牛三宝捞面($58)

2017-08-05
午餐