2008-10-31
今日去左Triple Crown 食lunch~ 记得之前坐楼下劲逼,要同隔离台几乎背贴背,好鬼亲密,最唔好系人来人往时会撞到你背脊,有机会仲要搭台ga。楼上楼下两个world,楼上d位松动d,仲睇到佢盏水晶灯(水晶?!haha, not sure),起码似番一间餐厅,而唔系茶餐厅,所以可以o既话记住要坐楼上。我地叫左8个set lunch, 每个约$40,我地order左有泰式炒金边粉、黑椒牛月利配意粉、洋葱猪扒跟饭,仲有海南鸡饭。每个餐有汤又有野饮。餐汤分中式、西式,要左个中式红箩白西洋菜汤,个汤应该几多味精,好甜,甜到有d过份,宁愿佢唔落味精好过。吃左个海南鸡饭,d鸡唔错,算几滑,不过相当十分非常极之100%肥,仲几多tim, 差d吃唔完,满意!试了个猪扒,普普通通,整得够淋,个汁都ok la,有d瓜瓜菜菜伴碟咁。饮埋杯餐饮,够了。冇试到黑椒牛月利意粉同金边粉,不过可以讲个金边粉好似几干身。上菜好快,好似食快餐咁(其实根本系快餐),waiters服务都ok,快手快脚。其实个餐$42, 真系抵食过(?!)同区o既美味天王,o个度d餐好鬼hea, o个度个餐多呢间餐厅一件细细件o既c
上菜好快,好似食快餐咁(其实根本系快餐),waiters服务都ok,快手快脚。其实个餐$42, 真系抵食过(?!)同区o既美味天王,o个度d餐好鬼hea, o个度个餐多呢间餐厅一件细细件o既cake就卖$50几,真唔抵。