2023-10-18 794 浏览
网上睇到虽然留言嘅人唔多,但都几多人话好,于是即管约埋六个朋友去庆祝六十大寿。地方唔太大,以为比较少人,可能系星期五晚嘅关系,都几多人吓。个餐牌唔太多选择,咁我哋就叫咗个特式六人餐($2288);有鸡煲翅,龙趸头腩,瑶柱蟹肉,龙虾伊面,砂鐹鹅同啫啫菜;另外叫咗半只沙姜鶏。食物份量系普通,唔系特别大碟;但系D味道👅都唔错,唔太咸同好似冇乜味精,不过唔系哗~超好食果种。禾地七个大男人都食得饱,不过冇糖水送。。。最后埋单要$2800.  最贵系茶水,每人十五蚊!净系加一都要$250.。。。其实咁嘅价钱,去普通酒楼可以食多啲野嘅,或者喂饱多啲人。我哋都唔系坐咗好耐,因为实在太嘈。。。虽然服务员冇乜笑容,但服务都OK。我觉得特别嘅日子可以一试,但如果想静啲倾计就可能唔太适合呵~~~
题外话/补充资料: 个套餐冇88 折,得半只鶏有($150)。。。
2023-10-06
庆祝纪念