2018-10-03 1064 浏览
系今年一月既时候 系当时仍位于西营盘既请坐食过一次 ,记得味道唔错 仲打左食评。之后就出然左 争权风暴,一直未有机会再食最近睇报导 就话两个台湾妈妈就自己开左呢间吃什么中秋翌日夜晚,特地过黎中环试试味道是否依旧。七点零钟到左,唔洗排队直接入得去环境唔错 座位都唔逼夹 几舒服 茉香绿茶 微甜,茶味重,唔错花枝丸两粒超大花枝丸 同之前食既味道一样里面有一粒粒花枝好有口感 好食火腿蛋饼味道ok 个人认为上次食既芝士蛋饼味道好食d夹d 而且个饼皮好似转左🧐 好似厚左外省牛肉面 (牛肋)牛肉面有得拣要牛肋肉, 半筋半腩 或牛腱我拣左牛肋每碗有4大旧牛肋肉,肉质好似食紧牛腩面d牛腩甘 比较肥腻一啲面条用上粗面 比较有咬口 可惜汤底味道唔太香 而且酸菜味道唔够咸酸好在成碗唔算油腻 但个人觉得牛肉面做得比较普通😩 主食建议拣鲁肉饭 惹味d可能假日既中环人流较少,而且店铺位置吊脚 地点唔算方便,所以唔多人 唔洗等。今次点既野食味道都ok 不过就冇乜惊喜🤭两次既经验加埋黎就讲:如果经过附近都可以黎食下既,要排队就唔会食啦。所以大家都唔洗专登过嚟食。
之后就出然左 争权风暴,一直未有机会再食
最近睇报导 就话两个台湾妈妈就自己开左呢间吃什么
中秋翌日夜晚,特地过黎中环试试味道是否依旧。
七点零钟到左,唔洗排队直接入得去

环境唔错 座位都唔逼夹 几舒服

里面有一粒粒花枝好有口感 好食

火腿蛋饼味道ok 个人认为上次食既芝士蛋饼味道好食d夹d
而且个饼皮好似转左🧐 好似厚左
外省牛肉面
外省牛肉面 (牛肋)
牛肉面有得拣要牛肋肉, 半筋半腩 或牛腱
我拣左牛肋
面条用上粗面 比较有咬口