2010-06-13 9 浏览
拍拖时好爱食韩烧的 , 以前没那么多自助式 , 多是逐样点上的 , 2个人食量有限 , 加上通常都是肉类为主 , 都不能多试款式 , 后来有了自助式韩烧 , GOOD 大饱口福 , 但近年质素下降 , 食过几间韩烧都有人会 "肚子不舒服" 加上怕小朋友对住个炉危险已好少食了, 直至年初朋友生日 , 试过这间 OK ,一家五口便找机会再试 , 结果 : 五个人都没肚痛问题 , 证明 D 食物干净 . 见到食评话难等位 , 故订位早D去到 6:30 P.M. 刚刚开晚市不久未满坐 , 但不到半小时就已经满坐了 ( 不过餐厅又真是唔算大 , 眼见约 20 张枱左右 ) 可能早 , 故食物好齐任选 , 而且补给快 , 不用害怕坐得远唔够快手攞唔到 服务员收碟好快 , 见我们块铁板黏了 "黑燋" 主动帮我们换块干净的 食物方面都有好多选择 , 前菜 D 豆腐泡 , 泡菜 , 小鱼干都好好味 , 烧烤食物 --- 虾 , 牛肉 , 冬姑 , 叉烧 , 猪扒 , 鸡翼 , 等都encore 几次 仲有好多如多春鱼 , 羊肉 , 牛肋骨 , 墨鱼丸 , 牛脷 , 青口等等.

仲有好多如多春鱼 , 羊肉 , 牛肋骨 , 墨鱼丸 , 牛脷 , 青口等等.....

如果怕唔够饱 , 仲有炸馒头 , 炒饭好多料的 , 亚仔试过都 ok

比较弱是 D 人参汤 , 泡菜汤都好淡 , 而且甜品真是少 , 啫喱 , 西瓜 ,
超甜的木瓜雪耳糖水

最唔好是饮品无自助任饮, 虽然服务员都好勤力装"茶" (几有茶味ok)
但汽水 , 冻饮等都要另外叫另计

时间好紧 , 只得一个半钟 ( 不过佢地都无催人走 ) 时间到就先埋单 ,
再食埋铁板上的最后一转 , 又食下甜品 , 拖拖拉拉都有一小时 45分钟
左右 , 无办法啦 , 因好多人等位 , 门口地方又不是太大 , 等位的人都好
迫的 , 建议各位早 D 到呀....

前菜选择多
唔够饱就食炒饭啦