2024-01-24
希慎地底嘅B1同B2层啱啱翻新咗,所以今日就特登走过去睇吓有特别。最终就拣咗一间叫禾日嘅日本餐厅🧐有别于Urbanhood 大部份以foodhall形式经营,禾日系场中少有可以堂食嘅餐厅👍🏻餐厅入边装修采用现代和式风格,有唔少卡位同埋四人位可以选择,另外亦都有房提供独立空间👍🏻 今餐叫咗三道𩠌,总共食咗$576连加一双色刺身丼(油甘鱼,三文鱼) $138禾日炸物三种盛 (唐扬鸡软骨,炸白虾,炸小池鱼) $148禾日串烧盛 (鲜菇,帆立贝,鸡翼,车海老,大葱猪五花) $238首先刺身丼,份量合理油甘鱼同三文鱼都各有三片,刺身用料新鲜,不过最出色嘅都系佢所选用嘅日本北海道七星米🙆🏻♀️炸物三种盛,鸡软骨份量太少,炸炸得比较干身算是中规中矩。炸白虾比较失色,用料比较一般,似虾皮一样😅炸小池鱼,算是比较特别的一味,可以单独一试👍🏻炸物类型都建议选择餐厅推介,三种盛就不太推荐😅串烧盛的摆盘好靓!用一个炭炉座热,不过可能由于炭炉的关系,整体串烧也比较干身,不过食材本身的调味十分适当😋 建议单点鸡翼,鲜菇,大葱猪五花😋有少少嘢要批评嘅就系,作为一间新开业嘅中价日本餐厅,佢嘅水杯竟然有崩角😭 而且每
今餐叫咗三道𩠌,总共食咗$576连加一
双色刺身丼(油甘鱼,三文鱼) $138
禾日炸物三种盛 (唐扬鸡软骨,炸白虾,炸小池鱼) $148
有少少嘢要批评嘅就系,作为一间新开业嘅中价日本餐厅,佢嘅水杯竟然有崩角😭 而且每一道菜之间上菜速度比较慢,心急嘅食客有机会等到唔耐烦🤔而且服务员唔识自动帮食客加茶,今餐饭我都起码嗌咗三次服务员帮我哋加茶😅
整体用餐体验尚可☺️未试过嘅朋友可以嚟试一试🤔