2023-02-01 31 浏览
全鸡宴我食过,全鸡串烧Omakase就真系第一次食。系坚尼地城海旁呢一间Pet friendly 嘅餐厅,采用咗日本食材,晚上主力做串烧同酒水。毛孩嚟到仲有毛孩餐添。今日两个就试吓佢哋个全鸡餐,全部菜式都系鲜鸡做成首先有酸汁啫喱鸡胸沙律,酸酸地开一开胃,之后就上咗免治鸡肉串配蛋黄汁。免治鸡肉混入咗软骨碎,识落非常爽口。再嚟就系六款唔同嘅鸡肉串部位,由于系师傅发板,我都唔知会食到边一啲部位先。先来嘅有鸡心、鸡翼、鸡尾。之后就今开上鸡脚筋、鸡软骨、鸡肝。调味都系偏淡嘅,但系就食得出本身食材嘅味道。之后仲有玉子烧、同埋鸡皮大虾。鸡皮包住大虾嚟烧,鸡皮脆卜卜,虾爽嫰,而且非常之香。最后仲嚟咗一碗鸡汤白布乌冬。面好似成匹布咁长,食落就似刀削面嘅质地,值得一试。
全鸡宴我食过,全鸡串烧Omakase就真系第一次食。

今日两个就试吓佢哋个全鸡餐,全部菜式都系鲜鸡做成
首先有酸汁啫喱鸡胸沙律,酸酸地开一开胃,

2023-01-31
  • 自家制免治鸡肉棒