1K
这里原来有不同嘅选择,今晚同朋友就去了她推介嘅15楼食omakase 嘅寿司店!地方阔落座位舒适,中间位置就系围住师傅嘅吧枱位置,师傅不停为食客准备食物!今晚朋友负责落单,反正都系食omakase 所以最紧要都系食得满足!先上前菜,师傅摆放精致嘅圆碟上放了不同精致前菜,有滑顺口感与嚼劲嘅水云、弹牙爽口嘅鲍鱼、豚肉夹雪梨、西京烧处理嘅大虾同埋鲜甜蕃茄,作为今晚嘅开始!接住就系再由师傅即做嘅刺身,先有火炙北寄贝,入口弹牙爽口配上自家特制虾壳盐味道更出!接住帆立贝寿司中间夹了紫海胆,入口帆立贝肉质鲜甜加埋紫海胆嘅香滑又系另一种口感!而这里会用上熟成超过十日嘅间八鱼切成刺身,入口肉质结实之余味道浓郁。而这个一样以熟成方式处理嘅金目鲷寿司,上面加上了鱼籽外,因为风干后鱼肉水份相对较少在火炙时另刺身入口带点香脆感觉!接住就系用白海胆做成嘅海胆杯,白海胆色泽偏浅,入口感觉充满水份肉十分质嫩滑,劲正!再来就系由北海道甜虾配富山湾白虾嘅虾刺身杯,师傅加上了柚子皮,入口十分香软。白虾肉质黏口,阵阵柚子香味!这个烟熏BB银鳕鱼,制作由火炙鱼身后再在上面加上黑鱼籽,再即时做烟熏效果都见到师傅对食物嘅讲究,入口

这个烟熏BB银鳕鱼,制作由火炙鱼身后再在上面加上黑鱼籽,再即时做烟熏效果都见到师傅对食物嘅讲究,入口肉质感觉结实,烟熏味都十分浓郁!

这个原全是没有估计到,北海道原只紫海胆,肉质超级鲜甜 ,入口肥美之余有点回甘嘅感觉!

今次还有平时小吃到嘅小肌,虽然唔系什么贵价鱼,但配上自家制虾粉个味道又真系唔错👍🏻
池鱼配上洋葱汁加埋葱花,入口鱼味浓郁,肉质结实!

跟住就系大拖罗吞拿鱼鱼腩,用了块超脆口嘅紫菜包住块厚切吞拿鱼腩,再加埋自加制酱料,入口有种又脆又软滑嘅感觉,而望到大拖罗布满精致的鱼油花纹, 口感入口即溶,油香四溢而又鲜甜无比, 完全不腻!

食完一轮由师傅精心安排嘅厨师发板,就系饮碗海鲜清汤,清清今晚嘅油腻!
加埋杯烘培过绿茶,茶味浓郁清新!最后加埋个甜品,日本柑同埋件红豆味浓郁嘅红豆糕,就完了今晚嘅厨师发板,
在这里嘅食物质素高,师傅手势熟练认真,下次可以再来!